ştiri
2011-05-08: Vedete ale operetei pe scenă

Un număr din programul Zilelor Sfântu Gheorghe devenit de acum o tradiţie este şi Gala de Operetă de duminică după-masă. La a 20-a ediţie a Zilelor Sfântu Gheorghe, soliştii Operei Maghiare din Budapesta au încântat publicul prezent în faţa scenei A. La apariţia soliştilor pe scenă a ieşit şi soarele dintre nori şi a încălzit atât publicul cât şi pe solişti.

Pe lângă solişti celebri din Budapesta şi-a prezentat programul şi cea mai tânără angajată a Operei Maghiare din Budapesta, solista noastră reprezentativă, talentata Dancs Annamari, mândria oraşului nostru. Programul, aproape de două ore, a cuprins piese din operete celebre ale lui Kálmán Imre (Silvia, Contesa Maritza, Miss Saigon, Elizabeth). În deschidere, Bordás Barbara a interpretat ”Intrarea Silviei” din opereta Silvia de Imre Kálmán. Atmosfera s-a încins la apariţia solistei Dancs Annamari cu interpretarea unui şlagăr din musicalul Elizabeth. Pe lângă acestea s-au mai putut asculta şlagăre din multe operete, musicaluri renumite, cum ar fi “Don’t cry for me Argentina” şi altele.

Un fel de avanpremieră la spectacolul din august de la Sopron, ne-au oferit solistele Dancs Annamari şi Bordás Barbara interpretând un fragment din musicalul Miss Saigon a lui Claude-Michel Schönberg. Rolul titular i-a revenit solistei Dancs Annamari care a fost aleasă din 180 de candidate înscrise la concurs.

Ea va cânta pe scenă alături de nume celebre ale Operei Maghiare din Budapesta.
Spectacolul Miss Saigon a fost creat pe baza operei Madame Butterfly de Puccini. În ciuda multor greutăţi după o lungă luptă şi zbucium parcă interminabil între diferite grupuri şi entităţi, dragostea este cea care învinge şi triumfă în finalul piesei. Despre aceste lucruri ne povesteşte piesa muzicală celebră de acum – Miss Saigon.


<< înapoiOldal megjelenítése: 1253    
© - Zilele Sfântu Gheorghe 2011