ştiri
2011-05-08: Record absolut

Chiar dacă n-a intrat în Cartea Recordurilor cu toată documentaţia necesară, se poate dovedi, că cel mai mare tort a fost pregătit, făcut şi prezentat publicului duminică după-masă la ora 16:00 în faţa cortului brutăriei Diószegi. La eveniment au participat sute de spectatori. Cofetarii s-au apucat de lucru ”cu noaptea în cap” şi au reuşit pregătirea unui tort de 640 de kilograme, nu de 550 cum au planificat. Prima felie de tort a fost tăiată de doamna ambasador Bajtai Erzsébet şi de trupa Smokie. Tortul a avut o lungime de 5,5 metri cu 2 nivele. Logo-ul oraşului de 550 de ani a fost făcut din ciocolată şi a fost pus în vârful tortului. Ornamente din marţipan de diferite culori au împodobit tortul. Feliile de tort au avut un preţ simbolic (1 leu felia) şi s-au putut tăia 6400 de felii. Domnul Diószegi László ne-a declarat că este încântat că şi-a văzut visul cu ochii şi că prin gestul lui poate ajuta Centrul de Autişti din oraş precum si o persoană care are nevoie urgentă de un transplant de rinichi.


Foto: Vargyasi Levente

2300 de ouă, 80 de kilograme de zahăr…

Nu numai ca aspect a fost un tort deosebit de frumos, dar şi gustul a fost senzaţional. Publicul a mâncat cu lăcomie putem spune bogăţia de dulciuri, frişcă, şi fructe a tortului de 640 de kilograme. Domnul brutar Diószegi László are toate motivele să strige – ”Am reuşit!”. În spatele acestui mare succes stă o muncă titanică; şase cofetari ajutaţi de trei ucenici au lucrat trei zile până la reuşita din ziua de duminică a celei de-a 20 –a ediţie a Zilelor Sfântu Gheorghe.

La pregătirea tortului au fost necesare 2300 ouă, 80 de kilograme faină, 130 de kilograme fructe, 200 de kilograme frişcă.

Publicul nu se mai sătura să laude iniţiatorii şi pe toţi cei care s-au ocupat de pregătirea tortului uriaş. Felicităm şi noi pe acestă cale pe toţi cei care s-au ocupat de pregătirea şi definitivarea acestui proiect senzaţional.


Foto: Vargyasi Levente


<< înapoiOldal megjelenítése: 1280    
© - Zilele Sfântu Gheorghe 2011