ştiri
2011-05-08: Pâine de casă record la Zilele Sfântu Gheorghe

Brutăria Diószegi a stabilit sâmbătă un nou record, cu o pâine de casă coaptă în cuptor, care a cântărit în jur de 50 de kilograme, o încercare de record pentru cea mai mare pâine de casă făcută în România. Brutarul Diószegi László a declarat că pentru această încercare a fost construit un cuptor special, care să suporte greutatea pâinii, dar să o şi coacă în mod egal, mai ales în interior.

Diószegi László a câştigat recent un concurs în urma căruia a fost desemnat ca fiind reprezentantul pâinii naţionale din România, postură în care vrednicul brutar se simte deosebit de bine. Peste o sută de curioşi s-au strâns sâmbătă, în faţa restaurantului Park ca să asiste la scoaterea din cuptor a pâinii uriaşe, în ciuda ploii care începuse să cadă şi a frigului destul de pătrunzător. După ce a fost scoasă şi cântărită, pâinea a fost împărţită celor prezenţi, iar aerul era îmbibat de mirosul pâinii calde şi apetisante.


Foto: Antal Levente

Totodată, a fost împărţită şi o pâine mai mică, de „numai” 38 de kilograme, coaptă miercuri, ca o probă la marea încercare de sâmbătă. Până la urmă, retraşi sub protecţia Corturilor de Tineret Român şi Maghiar, toţi cei prezenţi au savurat o bucată de pâine de caldă şi proaspătă. Duminică, brutarul Diószegi László va oferi participanţilor la Zilele Sfântu Gheorghe un tort uriaş, de 550 de kilograme.


<< înapoi

Galerie foto:
Încercare de stabilire de record: Cea mai mare pâine de casă din lume – cu ajutorul brutăriei Diószegi - în faţa Restaurantului Park - 7 mai - foto, Antal Levente


Oldal megjelenítése: 1555    
© - Zilele Sfântu Gheorghe 2011