ştiri
2011-05-06: Deschidere tradiţională

Vineri la prânz a avut loc deschiderea oficială a festivalului de concerte a Zilelor Sfântu Gheorghe. Ca şi tadiţie, de 20 de ani, fanfara Kováts András din Reci a fost în fruntea paradei care s-a desfăşurat din centrul oraşului până în Piaţa Sfântu Gheorghe.

Trebuie subliniat faptul că la paradă au participat reprezentanţi ai oraşelor infrăţite, şi anume Alsónána, Balatonszentgyörgy, Cegléd, Ferencvaros, Kecskemét, Királyhelmec, Kisbucsa, Kiskunhalas, Magyarkanizsa, Sárpilis şi delegaţii din Veszprém.

Locuitorii oraşului s-au strâns în faţa scenei în număr mare pentru a asculta discursul de deschidere al primarului Antal Árpád, cine a transmis şi mesajul preşedintelui Ungariei, Schmidt Pál. După discurs, sute de porumbei au fost eliberaţi în aer, datorită domnului Kerekes László.

Aici puteţi să citiţi discursul.

Dragi concetăţeni, oaspeţi şi prieteni întorşi acasă!

Salut cu drag participanţii la Zilele Sfântu Gheorghe, localnicii, vizitatorii şi pe cei reîntorşi acasă.

Anul acesta avem două motive de a sărbători, Sfântu Gheorghe este oraş de 550 de ani, iar Zilele Sfântu Gheorghe au împlinit vârsta de douăzeci de ani. Urez la mulţi ani oraşului nostru iubit, să trăiască încă cel puţin 550 de ani şi să rămână, în continuare, căminul nostru cald, unde întotdeauna e bine de trăit şi de întors acasă.

Zilele Sfântu Gheorghe au ajuns la ediţia a douăzecea şi, pe lângă faptul că a devenit cel mai mare festival al Ardealului, este şi o piatră de temelie pentru experienţele comunitare,  ceea ce constituie o bucurie enormă, deoarece arată că nu suntem un simplu oraş, ci o comunitate puternică. Tot anul învăţăm şi lucrăm mult, a sosit timpul ca la aniversarea oraşului să şi petrecem.

Zilele Sfântu Gheorghe oferă posibilitatea de a ne deconecta de problemele cotidiene, dar şi distracţie de primă calitate. Suntem mândri că, cele peste 300 de programe au fost alcătuite în aşa fel încât, toată lumea să poată alege după plac, să satisfacem atât nevoile celor mici, cât şi a  celor mari.

În următoarele trei zile, le doresc tuturor  să savureze programele culturale, doresc distracţie plăcută şi noi prieteni, tuturor!

Pentru noi, cei de la Primărie, cea mai mare realizare este, dacă vedem că munca noastră are rezultate şi  obiectivul propus este atins – în acest caz, obiectivul nostru este ca toată lumea să se simtă bine.

Mulţumesc cu această ocazie, echipei de organizare, ştiu că au muncit mult şi au muncit bine, rezultatul fiind pe măsură.

Sper din toată inima că, în timp ce serbăm împreună ziua onomastică a oraşului nostru, ne vom îmbogăţi cu experienţe de neuitat, şi că la anul, ne vom întâlni tot aici!

Doresc tuturor distracţie plăcută, zile bogate de evenimente şi deschid oficial târgul Zilelor Sfântu Gheorghe –ediţia a XX-a.

Să înaripăm bucuria şi buna dispoziţie!


<< înapoi

Galerie foto:
Paradă de deschidere. Deschiderea oficială a festivităţilor de către Antal Árpád András, primarul oraşului - 6 mai - foto, Sánta István


Oldal megjelenítése: 1259    
© - Zilele Sfântu Gheorghe 2011