ştiri
2011-05-06: Zilele Oraşului la MNCR

Şi în acest an Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni sărbătoreşte Zilele Oraşului Sfântu Gheorghe printr-o suită de evenimente interactive pentru publicul larg. În zilele de 7 şi 8 mai, între orele 11:00 – 18:00 în curtea MNCR, unde, împreună cu partenerii muzeului, Asociaţia Cultural-Ştiinţifică „Carpaţii Răsăriteni”, Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe şi Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna este pregătită o serie de activităţi prin care sunt promovate alternative sănătoase de petrecere a timpului liber. 

Meştereşte cu noi! Ateliere gratuite în aer liber - activităţi meşteşugăreşti interactive pentru publicul larg: modelaj manual din lut, ţesături manuale, pictură pe vase ceramice şi pe lemn, sculptură în lemn, împletit de plase de pescuit, origami.

Programul Meştereşte cu noi! se află deja la cea de-a treia ediţie, şi ca în fiecare an va fi alături de micii meşteşugari şi domnul Borzos Iacob, meşter popular din Vâlcele, sculptor în lemn. Acesta îşi va expune creaţiile şi îi va iniţia pe doritori în arta sculpturii în lemn.  Pentru a doua oară consecutiv va fi prezent şi pe prietenul muzeului, fotograful Marius Ursăciuc, care va expune câteva lucrări în cadrul expoziţiei „Photo ornithologicus”. 

Şi în acest an MNCR va fi prezent cu un atelier de Pictură pe faţă ale cărui încasări vor fi donate în scopuri caritabile! Fiecare pictură pe faţă va costa 5,00 lei. 

În organizarea şi coordonarea atelierelor muzeografii şi participanţii vor fi ajutaţi de voluntari, prieteni ai muzeului şi cursanţi din cadrul Cercului „Tradiţie şi modernitate”. 

Programul va include şi o serie de surprize pentru cei mici şi cei mari deopotrivă, pe care vă aşteaptă să le descoperiţi vizitând muzeul!


<< înapoiOldal megjelenítése: 1120    
© - Zilele Sfântu Gheorghe 2011