ştiri
2011-05-06: Zilele Sfântu Gheorghe au ajuns la finalul primei jumătăţi

La conferinţa de presă din ziua de miercuri, organizatorii Zilelelor Sfântu Gheorghe au făcut aprecieri pozitive despre derularea programelor culturale din primele 4 zile ale săptămânii culturale primind semnale pozitive apreciind prezenţa publicului într-un număr semnificativ la toate evenimentele culturale organizate. Domnul director Grubisics Levente a ţinut neapărat să amintească de cele 3 mari spectacole din ziua de miercuri și anume concertul festiv a lui Miklósa Erika, spectacol de teatru și jazz a lui Ion Caramitru și Johnny Răducanu de la Teatru de Stat din București și spectacolul de umor a lui Fábry Sándor din Ungaria.

Domnul director Grubisics Levente a subliniat prezenţa marelui Ion Caramitru, care sosind la Sfântu Gheorghe a salutat publicul prezent în limba maghiară și a adăugat că respectă foarte mult populaţia maghiară punând mari speranţe în spectacolul din seara respectivă. La spectacolul lui Fábry s-au vândut bilete și ”în picioare”, așa de mare este interesul publicului faţă de acest mare artist al umorului.

Așa cum au putut observa și locuitorii orașului, de azi, miercuri, s-a închis circulaţia prin centru, deoarece joi seara începe deja festivalul cu așa-spusa zi ”zero”.

Joi seara vor fi deja concerte, cel mai de seamă va fi concertul formaţiei Tribut LGT din Ungaria (scena A) avându-l ca solist principal pe veteranul formaţiei, Somló Tamas.

În cadrul conferinţei de presă, s-a pus un accent deosebit pe ”Grădina Artelor”. S-a scos în evidenţă ”Curtea vinului” care își așteaptă vizitatorii pregătind vinurile cele mai alese. Dancs Zsolt, director de programe, a ţinut să evidenţieze că oficialii maghiari au promis să acorde mai multă atenţie implementării unor programe de guvernare spre Sfântu Gheorghe implicit spre Ținutul Trei Scaune. Comunicările s-au făcut în cadrul mesei rotunde care a avut loc în ziua de marţi, 3 mai.<< înapoiOldal megjelenítése: 1208    
© - Zilele Sfântu Gheorghe 2011