ştiri
2011-05-03: Soprana Miklósa Erika, ambasadoarea voluntariatului, la Zilele Sfântu Gheorghe

Anul 2011 este anul internaţional al voluntariatului, care se desfăşoară în România sub egida „Anul acesta se poartă voluntariatul”. La Sfântu Gheorghe, cu ocazia Zilelor Oraşului, voluntarii au avut parte de reprezentarea sopranei de talie mondială, Miklósa Erika, care a fost numită de Guvernul ungar „ambasador al voluntariatului”. Miklósa Erika a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă dedicată voluntariatului că tinerii care se implică în astfel de activităţi au făcut-o să descopere calităţile tinerilor voluntari: empatia, toleranţa, grija şi atenţia faţă de aproape, dar şi dezvoltarea gândirii critice. Miklósa Erika a mai arătat că nu doreşte ca nobleţea activităţilor voluntare să rămână doar la nivel declarativ şi a organizat o acţiune de plantare de puieţi în împrejurimile municipiului Sfântu Gheorghe, dar şi o acţiune la cantina socială.

Primarul oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád András a dat citire mesajului preşedintelui Ungariei, Pál Schmitt, care îndemna la „responsabilitate socială şi atenţie faţă de semenii noştri”. La rândul lui, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a arătat că instituţia a pus la punct o serie de acţiuni menite să încurajeze voluntariatul, prin încercarea de a crea o bază de date a voluntarilor, pe diferite zone de activitate, care să poată fi accesată de ONG-uri şi a amintit de faptul că, anul acesta, Concursul Naţional al Pompierilor Voluntari se va desfăşura la Sfântu Gheorghe. Anul acesta, la Zilele Sfântu Gheorghe, s-au înscris în jur de 30 de tineri, care participă la evenimente şi care pot fi recunoscuţi după tricourile lor pe care scrie „Vă pot ajuta”.
<< înapoi

Galerie foto:
Masă rotundă: 2011, Anul Voluntariatului – Gazdă: Antal Árpád András, Tamás Sándor. Invitaţi: Miklósa Erika - Primărie, sala de şedinţe - 3 mai - foto, Vargyasi Levente


Oldal megjelenítése: 1167    
© - Zilele Sfântu Gheorghe 2011