ştiri
2011-05-03: Carieră muzicală şi voluntariat - despre toate acestea ne-a vorbit Miklósa Erika

În cadrul celei de-a 20-a ediţii a Zilelor Sfântu Gheorghe, marea solistă soprană a scenei Metropolitan din New York, pe lângă concertul programat, îşi va arăta amabilitatea faţă de publicul din oraş şi în cadrul unei discuţii, gen “masă rotundă” despre voluntariat, împreună cu conducerea Primăriei, Consiliul Judeţean, şi câteva Ong-uri locale.

În sala expoziţională din Casa cu Arcade, în data de 2 mai, organizatorii festivalului, Dancs Zsolt şi Grubisics Levente au susţinut o conferinţă de presă împreună cu soprana de renume mondial Miklósa Erika.

Celebra solistă ne-a declarat că aşteaptă cu bucurie concertul de miercuri. Cântăreaţa de operă a afirmat că îi face plăcere să interpreteze şi piese care sunt receptate şi ascultate şi de publicul care nu se declară a fi chiar de specialitate. Soprana de renume mondial va concerta la Biserica Catolică din Strada Fabricii în ziua de 4 mai, ora 18:00. Repertoriul cuprinde piese de Mozart şi Handel, şi multe alte surprize care vor umezii ochii celor prezenţi.Foto: Henning János


La New York, Miklósa Erika deţine de 6 ani rolul cel mai greu din opera “Flautul fermecat” de Mozart, şi anume “Prinţesa nopţii”. Datorită faptului că spectacolul de miercuri se desfăşoară într-o biserică nu vor lipsi din program nici piese inspirate din muzica bisericească cum ar fi celebra Ave Maria, sub o formă nouă încă necunoscută nouă. Soprana se pregăteşte şi pentru partea de “bis”, suplimentul muzical fiind cu totul secret, dar de mare succes. 

În anul voluntariatului celebra solistă de operă a primit un titlu cu totul deosebit: la începutul anului în America i s-a oferit titlul de ambasador al voluntariatului. 

Înclinaţiile spre voluntariat s-au putut vedea încă din copilărie, când micuţa Erika îi împăca pe toţi copiii vecini, de diferite naţionalităţi şi îi făcea să devină uniţi să depăşească conflictele ivite. Ea ar vrea să fie de folos şi în judeţul Covasna, împărtăţind localnicilor experienţe de viaţă prin care şi aici se pot iniţia adevărate acţiuni de voluntariat. De când a devenit ambasadorul voluntariatului, ea a observat că tineretul este foarte deschis şi receptiv spre voluntariat, care se poate manifesta în diferite moduri simple chiar, cum ar fi să ajuţi unei persoane să treacă strada sau orice altceva. Ea a trecut prin experienţe proprii şi ne-a povestit cum e să fii în rolul ochiului unui nevăzător în diferite activităţi. Miklósa Erika are în vedere exemplul Statelor Unite unde marea majoritate a cetăţenilor participă la diferite acţiuni de voluntariat. După părerea ei şi aici se poate schimba trendul prin care orice voluntar aşteaptă o recompensă după activitatea efectuată. 
<< înapoiOldal megjelenítése: 1213    
© - Zilele Sfântu Gheorghe 2011